روغن هايي همچون روغن بادام، روغن اسطوخودوس و روغن گل محمدي از روغن هاي پر كاربرد در دنياي روغن هاي ضروري هستند كه تقريبا همه ما با خواص آن ها آشنا هستيم اما اگر علاقه زيادي به روغن هاي ضروري داشته باشيد حتما نام روغن قاصدك را شنيده ايد و حداقل يك بار از آن استفاده كرده ايد.
روغن قاصدك از روغن هاي ضروري كمتر شناخته شده است اما فوايد زيادي براي سلامتي دارد و در طب سنتي نقاط مختلف جهان براي درمان بسياري از بيماري ها استفاده مي شود. به علاوه طرز تهيه آن بسيار ساده است و به راحتي مي توان آن را در منزل استفاده كرد.
مواد لازم
- گل قاصدك تازه: 2 فنجان
- روغن حامل دلخواه: 1 فنجان
توجه: يكي از ايده آل ترين روغن هاي حامل براي اين منظور تركيب روغن جوجوبا و روغن زيتون (به نسبت مساوي) مي باشد اما مي توانيد از روغن هاي حامل ديگر نيز استفاده كنيد.
طرز تهيه
1. براي تهيه روغن قاصدك ابتدا شكوفه هاي قاصدك را از ناحيه اي كه سموم دفع آفات آن ها را آلوده نكرده چيده و به مدت 12 تا 24 ساعت روي يك حوله تميز پخش كنيد تا خشك شوند.
2. بعد از اين مدت ممكن است كمي رطوبت در شكوفه ها باقي مانده باشد، در اين صورت مي توانيد از حرارت براي تبخير آن استفاده كنيد.
3. پس از خشك شدن شكوفه ها، آن ها را داخل يك ظرف شيشه اي تميز بريزيد و روي آن ها را با روغن حامل بپوشانيد به گونه اي كه شكوفه ها كاملا با روغن پوشيده شوند.
4. سپس يك تكه پارچه روي ظرف شيشه اي قرار داده و آن را با كش يا يك نوار روبان محكم كنيد.
5. يك حوله را انتهاي آرام پز قرار داده و ظرف روغن را داخل آن بگذاريد، سپس به اندازه كافي آب داخل آرام پز بريزيد تا نصف ظرف روغن را بپوشاند.
6. حرارت را كم كرده و بگذاريد روغن به مدت 12 تا 24 ساعت در كمترين دما حرارت ببيند، نيازي به بستن درب آرام پز نيست.
7. در طول اين مدت گاهي به ظرف سر بزنيد و در صورت نياز به آن آب اضافه كنيد.
8. پس از گذشت مدت زمان لازم، در صورت تمايل مي توانيد ظرف را حدود يك هفته كنار بگذاريد تا مواد موجود در شكوفه ها به خوبي با روغن حامل تركيب شود، در غير اين صورت همان لحظه روغن را صاف كرده و استفاده كنيد.
9. براي صاف كردن روغن بهتر است به مدت چند ساعت صبر كنيد تا ضايعات كاملا ته نشين شوند، سپس با استفاده از پارچه تنظيف روغن را صاف كنيد.
10. در صورت نگهداري روغن قاصدك در مكان خنك، مي توانيد حداكثر به مدت يك سال از آن استفاده كنيد.